Tesettür Giyim

 Emsale Tesettür Giyim

Emsale Hakkında

Üretici bir firma olan Emsale internet üzerinden kendi ürünlerini tüm dünyaya satmaya amaçlayan global bir tesettür giyim firmasıdır.

Sipariş Hatlarımız, Whatsapp,İnstagram,Facebook ve web sitesi iletişim hattı hizmetinizdedir. Kapıda ister nakit ister kredi kartı ile ödeme yapma seçeneği mevcuttur. Ürün değişimi şirket kurallarınca istenilen şekilde kabul edilmektedir.

İslamda Tesettür

Herkese merhaba. Bugün sizlerle Emsale olarak İslamda tesettür hakkında konuşacağız. İslamda tesettür dendiğince öncelikle tesettür kavramının ve kullanımının sadece İslam dinine özgü olmadığını belirtmek gerekir. Biz bu yazımızda sadece İslamda tesettür üzerine konuşacağız. Hadi başlayalım.

Başörtüsünde Bulunması Gereken Özellikler

Başörtüsü İslamda tesettür denince en büyük özelliktir. Başörtüsünün altını göstermeyecek kalınlıkta ve sıkı dikilmiş olması gereklidir ki yeri geldiğinde ansızın açılmasın. Ten renginizi gösterecek incelikteki başörtüleri İslamda tesettür kuralları açısından terstir. Ayrıca bu çeşit elbiselerle ve başörtülerle namaz kabul olmaz ve bu şekilde kapanma gerçekleştirilemez. Ancak eğer elbiseniz herhangi bir uzvunuzu belli ediyorsa namazınız yine de kabul olur çünkü buna karşı koymak biraz zordur. Ancak bu şekilde kılınan namaz İslam dininde ayıplanır. Bunu da akıldan çıkarmamakta fayda var. Tesettür giyim denince akla gelen örtünme şekli gözle görünenden ibarettir. Bu yüzden tamamen kendinizi sıkıca ve hava almaz şekilde kapatmanıza gerek yoktur. Görüntüyü kapatmanız yeterlidir.

Müslüman Olan Ve Müslüman Olmayan Kadınların Örtünme Farkı

İslamda tesettür adı üzerinde sadece müslüman kadınlara özgüdür. Tesettür giyim dediğimizde bahsettiğimiz de İslam dinindeki tesettür kavramıdır. Müslüman bir kadın yabancı erkeklere ve İslam dinine mensup olmayan kadınlara karşı kendini örtmekle sorumludur. Yüzünüz, bileklere kadar elleriniz ve ayaklarınız dışında her yerinizin örtülü olması gereklidir. İslamda tesettür bunu emreder. Kadınlar, diğer kadınların yanında sadece bel ile diz kapağı arasındaki bölgelerini örtmek zorundadır. Kalan bölgeler diğer kadınların yanında bir sakınca oluşturmamaktadır. Hastalanan kadınların doktorlar önünde örtünmesi farz değildir. Tedavi amacıyla doktorlar size dokunabilirler ve açık görebilirler. İslamda tesettür karı koca arasında örtünmeyi zorunlu kılmaz. Herhangi bir sınırlama yoktur. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar